Arpa Şehriyeli Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 1,5 su bardagi arpa sehriye
- 1/2 tablet tavuk suyu
- 2,5 yemek kasigi sivi yag
Arpa Şehriyeli Pilav Nasıl Yapılır
Önce yağ tencereye konulup kızdırır, sonra yarım bardak arpa şehriyeyi yağda kavrulur. Şehriyeler iyice esmerleşince kalan 1 bardak şehriye de ilave edilir, ancak tencereye eklenen son şehriyelerin ilk şehriyeler kadar esmerleşmemesine dikkat edilir. Şehriyeleri kavurduktan sonra (2 renk şehriye ortaya çıkacak böylelikle) üzerine suyunu ve et suyu tabletini ilave edilip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine bez kapatıp demlenmesini beklenir.
Kaynak: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Envanteri
Aksaray Geleneksel Mutfak