­ ETLİ BAMYA | Kültür Portalı

Etli Bamya - Aksaray

Etli Bamya​ Malzemeleri Nelerdir

  • 200 gr çiçek (kuru) bamya
  • 100 gr yağlı kuzu eti
  • 3 soğan 
  • 3 domates
  • 5-6 su bardağı su
  • 3 limon
  • 1 çorba kaşığı kuyruk yağı
  • 1 çorba kaşığı sade yağ
  • Tuz

Etli Bamya​ Nasıl Yapılır

Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovulup limonlu suda yıkanır. Birkaç limon dilimi eklenen kaynar suda haşlayıp ipleri çıkarıtılır. Et küçük küçük doğranır. Soğanlar küp şeklinde doğranır, domatesler rendelenir. Sadeyağ ve kuyruk yağı bir tencerede eritilir, soğan ve et kavrulur. Rendelenmiş domates ilave edilir. Su ve tuz ekleyip kaynatılır. Su kaynayınca iki limonun suyu eklenir. Bamya ilave edilip karıştırmadan pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Kaynak: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5382    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Ocak 2022 Çarşamba