Yoğurtlu Temizlik Otu - Aksaray
Yoğurtlu Temizlik Otu Malzemeleri Nelerdir
- 1 Demet Semizotu
- 250 Gr Süzme Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Su
- 2 Diş Sarımsak
- ½ Çay Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- ½ Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Yoğurtlu Temizlik Otu Nasıl Yapılır
- Temizlik otları ayıklayıp iyice yıkanır.
- Yoğurt suyla çırpılır, içine dövülmüş sarımsak ilave edilir ve servis tabağına dökülür.
- Temizlik otları elle parçalanarak yoğurdun içine atılır.
- Bir tavada zeytinyağı kızdırılır, üzerine pul biberi serpilir ve yoğurdun üzerine gezdirilir.
Kaynak: Hülya Erol, Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri Kitabı, Aksaray Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kültür Yayınları, Aksaray 2018
Yoğurtlu Temizlik Otu
Görsel Sahibi: Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
970
Eklenme Tarihi :
17 Ocak 2024 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Ocak 2024 Çarşamba