Bütün Et Yemeği - Amasya
Bütün Et Yemeği Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg kol bölgesinden koyun eti
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz ve su
Bütün Et Yemeği Nasıl Yapılır
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılmış koyun eti yağda kızartılır. Salça, tuz, tereyağ etlerin üzerine ilave edilerek üzerine geçinceye kadar su eklenir. Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Etler iyice piştikten sonra daha önce pişirilmiş olan nohutlar ilave edilerek servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Bütün Et
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3719
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı