Kuru Biberli Menemen - Isparta
Kuru Biberli Menemen İçin Gerekli Malzemeler: (4-6 Kişilik)
- 1 Servis Tabağı Dolusu Kuru Sivri Biber
- 4 Adet Domates
- 3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
- 4 Adet Yumurta
- Tuz
- Su
Kuru Biberli Menemen Yapılışı:
Kuru biberler haşlanarak suyu süzülür. Tavaya yağ eklenerek küçük doğranan soğanlar biraz kavrulduktan sonra biberler eklenir ve kavrulur. Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra üzerine kabuğu soyulmuş domates eklenip kavrulmaya devam edilir. Karışım kavrulduktan sonra içine üç yumurta kırılarak katı veya az pişmiş kıvamda pişirilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Kuru Biberli Menemen
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5284
Eklenme Tarihi :
20 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
07 Haziran 2023 Çarşamba