Amasya Döndürmesi - Amasya
Döndürme Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg. un
- Su, tuz
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
Döndürme Nasıl Yapılır
Un elenir. 2 yumurta, tuz, su ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Dinlendirilmiş hamurun altına ve üstüne un serpilerek genişçe açılır. Un üzerine ince dövülmüş ceviz ve sıvı yağ sürülür. Hamur rulo şeklinde sarılır. İki ucu kapatılır. Rulo hamur 6 eşit parçaya bölünür. Her parça elle uzatılarak kendi ekseninde sarılarak yuvarlak yapılır. Yağlanmış zeminde elle bastırılarak 15 cm çapında yuvarlak olarak açılır. Kızdırılan yağda kızartılarak servis yapılır. Hazmı zor ve enerji değeri çok yüksek olduğundan kış aylarında tercih edilir.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Döndürme
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4118
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı