Yumurtalı Tilkişen Kavurması - Muğla
Malzemeler:
-500 gr. tilkişen
-3-4 dal taze sarımsak
-3-4 dal taze soğan
-2 adet yumurta
- ½ yemek kaşığı toz kırmızı biber
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Tuz
Yapılışı:
Tilkişenler, taze kısımları alınıp kart kısımları atılmak ve acımasın diye de bıçak kullanılmamak suretiyle ayıklanır. Kullanılacak olan taze kısım gerekiyorsa fazla küçültmemeye dikkat ederek birkaç yerden bölünür. Ayıklanan tilkişenler yıkanır, süzülmeye alınır.
Ocağa oturtulan yayvan bir tavada yağ ısıtılır. Soğan ve sarımsaklar doğrandıktan sonra kavurmak için kızgın yağa atılır, 4-5 dakika pişirilir. Bodrum’da sarımsak yerine “köremen” kullanılır. Tilkişenler eklenir ve diriliğini yitirene kadar fazla karıştırmadan ve gerektiğinde tahta kaşık kullanarak kendi suyuyla kavurma işlemine devam edilir. Üzerine, ayrı bir kapta çırpılarak hazırlanmış olan yumurta, tuz ve toz kırmızı biber dökülür. Yemek, 10-15 dakika gibi bir süre içinde hazır olur. Tercihe göre kuru biber, yumurta yerine çökelek de eklenebilir.
Servis ederken sıcak ikram edilir. Yanında pilav ve yoğurt iyi gider.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5145
Eklenme Tarihi :
07 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Haziran 2017 Çarşamba