­ AMASYA HENGELİ | Kültür Portalı

Amasya Hengeli - Amasya

Amasya Hengeli Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g un
  • 1 yumurta
  • 250 g kıyma
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber, kırmızı biber, tuz
  • 500 g yoğurt
  • Nane (kuru)
  • İki diş sarımsak

Amasya Hengeli Nasıl Yapılır

Hamur yoğrulur dört eşit parçaya bölünür un yardımıyla açılır. 5x5 cm karelere bölünür. Üçgen şeklinde kapatılır. (Kıymalı veya sade) Diğer hamurlar açılıncaya kadar tepsilere dizilir. Kaynatılmış suya atılıp haşlanır. Genişçe bir servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt sarımsaklı naneli harç dökülür. Fırınında kızarana kadar pişirilir. Üzerine tereyağı sürülerek servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 2887    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba