Amasya Hengeli - Amasya
Amasya Hengeli Malzemeleri Nelerdir
- 500 g un
- 1 yumurta
- 250 g kıyma
- 1 soğan (rendelenmiş)
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber, kırmızı biber, tuz
- 500 g yoğurt
- Nane (kuru)
- İki diş sarımsak
Amasya Hengeli Nasıl Yapılır
Hamur yoğrulur dört eşit parçaya bölünür un yardımıyla açılır. 5x5 cm karelere bölünür. Üçgen şeklinde kapatılır. (Kıymalı veya sade) Diğer hamurlar açılıncaya kadar tepsilere dizilir. Kaynatılmış suya atılıp haşlanır. Genişçe bir servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt sarımsaklı naneli harç dökülür. Fırınında kızarana kadar pişirilir. Üzerine tereyağı sürülerek servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Hengel
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4937
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba