­ CEVİZ HELVASI | Kültür Portalı

Ceviz Helvası - Isparta

MALZEMELER                                 

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 3-5 dakika – Pişirme Süresi: 15 dakika

- 2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz

- 2 Çorba Kaşığı Un

- 2 Su Bardağı Pekmez

- 1 Su Bardağı Su

YAPILIŞI

Tencere içine ceviz, un, pekmez, su katılıp, ateş üzerine konularak kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Muhallebiden biraz daha katı kıvamına gelince ocaktan indirilip tepsiye dökülerek kaşıkla yayılır. Tepsiye helvanın yapışmaması için tepsinin tabanına pudra şekeri serpilir. Donması için, yaklaşık bir saat kadar bekletilerek dilim halinde kesilerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4235    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba