Ceviz Helvası - Isparta
MALZEMELER
10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 3-5 dakika – Pişirme Süresi: 15 dakika
- 2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 2 Su Bardağı Pekmez
- 1 Su Bardağı Su
YAPILIŞI
Tencere içine ceviz, un, pekmez, su katılıp, ateş üzerine konularak kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Muhallebiden biraz daha katı kıvamına gelince ocaktan indirilip tepsiye dökülerek kaşıkla yayılır. Tepsiye helvanın yapışmaması için tepsinin tabanına pudra şekeri serpilir. Donması için, yaklaşık bir saat kadar bekletilerek dilim halinde kesilerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ceviz Helvası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4235
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2018 Çarşamba