­ KABAK ÇIRPMA YEMEĞİ | Kültür Portalı

Kabak Çırpma Yemeği - Amasya

Kabak Çırpma Yemeği Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kabak
  • 1 orta boy soğan
  • 150 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz-karabiber-su-kırmızı biber

Kabak Çırpma Yemeği Nasıl Yapılır

Bir tavada soğan ve kıyma kavrulur. Salça ve pirinç ilâve edilir. Sahana halka şeklinde kesilmiş kabaklar dizilip üzerine ve aralarına yukarıda hazırlanan malzeme serilir. Karabiber, tuz, kırmızı biber, 1 çay bardağı su katılıp kısık ateşte pişirlir. NOT: İstenirse sarımsaklı yoğurt üzerine dökülür.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 7028    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı