Puaça - Amasya
Puaça Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg un
- Tuz
- 150 g döğülmüş ceviz
- 50 g döğülmüş beyaz haşhaş
- 150 g tereyağ
- Su
Puaça Nasıl Yapılır?
Bir kapta soğuk suyla kulak memesi kıvamında mayasız hamur hazırlanır, dinlendirilir. İnce olarak açılır. Malzemeler elle sürülerek kapatılır. Üzerine yumurta sürülerek tepsilere dizilip fırına verilir. Yapılması hayli kolay olan bu hamur işi her mevsimde zevkle yenebilir.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Puaça
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4657
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba