Soğan Mıhlaması - Amasya
Soğan Mıhlaması Malzemeleri Nelerdir
- 10 adet orta boy soğan
- 500 g kıyma veya 200 g pastırma
- 6 adet yumurta
- 3-4 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Kara biber
- Kırmızı biber ve tuz
Soğan Mıhlaması Nasıl Yapılır
Soğanlar küp şeklinde doğranır. 1 su bardağı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyması ilave edilir. Biber ve domatesler küçük küçük doğranır. Hepsi iyice kavrulur. Kara biber, kırmızı biber ve tuzu ilave edilir. Pişirilir. Üzeri düzeltilir. Yumurtaların kırılacağı gözler açılır. Yumurtalar dağıtılmadan kırılır başka bir tavada kızdırılan tereyağı yumurtalar üzerine dökülerek servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Soğan Mıhlaması
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7180
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı