­ SOĞAN MIHLAMASI | Kültür Portalı

Soğan Mıhlaması - Amasya

Soğan Mıhlaması Malzemeleri Nelerdir

  • 10 adet orta boy soğan
  • 500 g kıyma veya 200 g pastırma
  • 6 adet yumurta
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kara biber
  • Kırmızı biber ve tuz

Soğan Mıhlaması Nasıl Yapılır

Soğanlar küp şeklinde doğranır. 1 su bardağı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyması ilave edilir. Biber ve domatesler küçük küçük doğranır. Hepsi iyice kavrulur. Kara biber, kırmızı biber ve tuzu ilave edilir. Pişirilir. Üzeri düzeltilir. Yumurtaların kırılacağı gözler açılır. Yumurtalar dağıtılmadan kırılır başka bir tavada kızdırılan tereyağı yumurtalar üzerine dökülerek servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5922    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı