Perde Pilav - Şırnak
Dibi yuvarlak tencereye yumurta ve yağla yoğrulmuş yufka haline getirilmiş hamur yerleştiririz. Az pişirilen pilava tavuk eti, baharat ve badem karıştırılır ve bu hazırlanan yufka haline getirilmiş hamurun içine konulur. Ağzı tekrar yağlı ve yumurtalı ince hamurla kapatılır. Üstü ve altı ateşte veya fırında pişirilir. Sonra servis yapılır.
KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
Perde Pilavı
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
Perde Pilavı
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
Perde Pilavı
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5047
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
30 Ekim 2017 Pazartesi