Topal Börülce Çorbası - Amasya
Topal Börülce Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı topal börülce
- 1 baş soğan
- 1 çay bardağı kakırdak (Küp şeklinde doğranmış koyun kuyruğu kavrularak yağından ayrıştırılır, havanda ezilerek tuz ilave edilir)
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 çay bardağı yarma
Topal Börülce Çorbası Nasıl Yapılır
Küp şeklinde doğranmış soğanlar sıvı yağda kakırdak ilave edilerek kavrulur. Diğer tarafta bol suda haşlanmış yarma ve börülceler haşlama suyu ile birlikte ilave edilir. Tuz atılır. Üzerine yağda kızdırılmış nane gezdirilip servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
TOPAL BÖRÜLCE ÇORBASI
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4997
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı