Kuymak - Sakarya
Kuymak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 4 çorba kaşığı katı yağ
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı mısır unu
- 250 gr beyaz köy peyniri
- tuz
Kuymak Nasıl Hazırlanır?
Kızdırılmış iki kaşık yağa azar azar su ekleyip kaynatın. Tuzunu da ayarlayıp, kaynamakta olan suya karıştırarak, yavaş yavaş mısır ununu yedirin. Ateşi kısın. Lapa kıvamına gelince 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Karıştırmaya devam ederken ince ince dilimlenmiş peyniri de ekleyerek eriyinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Kalan yağı kızdırarak üzerine gezdirin.
Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008
Kuymak
Görsel Sahibi: Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6668
Eklenme Tarihi :
11 Mart 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
06 Eylül 2019 Cuma