­ AZİMİ (İSMAİL PAŞAZADE HACI ESAD) TÜRBESİ | Kültür Portalı

Azimi (İsmail Paşazade Hacı Esad) Türbesi - Ankara

Cenab-ı Ahmet Paşa Türbesi'nin güneyinde yer alan bu kare planlı ve ahşap tavanlı türbenin büyük bir özelliği bulunmamaktadır. Tamamı tuğladan yapılmış olan eserin iki köşesi 2 metre yüksekliğinde kesilmiş ve duvarlar ağaç hatıllarla desteklenmiştir. Pahlanmış olan köşelerde bir taş ve dört sıra tuğla kullanılmıştır. Türbeyi örten ahşap tavan ve kiremitli çatı çok sadedir. Kıble yönünde yarım silindirik mihrabın iki yanında iki adet, batı yönünde ise bir adet dikdörtgen pencere bulunur. Doğu kenarı ortasında bulunan ağaç kapının üzeri tuğladan sivri kemer alınlık şeklinde düzenlenmiştir. Türbede bir mezar bulunmakta ve mezar taşındaki kitabede 1171 tarihi okunmaktadır. Tavan pervazları 19'uncu yüzyıl nakışları ile süslüdür.

Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Rehberi

Ankara Gezilecek Yerler

Türbe
Sakarya Mahallesi, Ulucanlar Cd. No:56 06230 Altındağ/Ankara

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 4593    Eklenme Tarihi : 09 Nisan 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Nisan 2020 Pazar