­ KAYGANA | Kültür Portalı

Kaygana - Ankara

Kaygana Malzemeleri Nelerdir

  • 5 su bardağı un
  • 10 adet yumurta
  • 5 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • Su
  • Tuz

Kaygana Nasıl Yapılır

Un, su, tuz ve kabartma tozu çukur bir kaseye konulup biraz cıvık olana kadar çırpılır. Sac kızdırılıp yağlanır. Kepçe yardımı ile akışkan hamur kızgın sacın üzerine dökülür. Pişirildikten sonra servis edilir.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Görüntülenme Sayısı : 3327    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı