Kuymak - Gümüşhane
Kuymak Malzemeleri Nelerdir
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı kaymak (yoksa 1 su bardağı krema)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 2 çay bardağı su
Üzeri için:
Kuymak Nasıl Yapılır
Tereyağı eritilir, üzerine kaymak eklenir. Kısık ateşte çevrilir. Üzerine un ve mısır unu eklenir birkaç dakika daha kavrulur. 1 çay bardağı su gezdirilir. Su çekince, 1 çay bardağı daha eklenir. Bu suyu da çekince üzerine tel peynir serpilir. Ateşten alınır ve servise sunulur.
Gümüşhane Geleneksel Mutfak
Kuymak
Görsel Sahibi: Ömer Fidan,Sevgül Akal
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4700
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
23 Ağustos 2022 Salı