­ MAVİ MAĞARA | Kültür Portalı

Mavi Mağara - Antalya

Kaş'a 18 kilometre ve Kalkan'a 6 kilometre uzaklıkta olup, Kaputaş Plajı'na gelmeden yaklaşık 600 metre öncedir. 1972 yılında Jeolog Dr. Temuçin Aygen tarafından bulunmuştur. 50 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde ve 15 metre yüksekliktedir. Farklı odacıkları ve kanalları olan oldukça büyük bir mağaradır. İç ve dış galeriler olarak ikiye ayrılan mağara, ismini, dış kısımdaki dehlizlerden içeri giren mavi ışıktan alır. Hava boşluğuna çıkış yapmaya imkan veren iç galerilerin ise tamamı karanlıktır. Mağaranın hem iç hem de dış galerilerinde yumuşak mercan oluşumları ve canlı çeşitliliği dikkat çeker. Döneme bağlı olarak iç galerilerde karides sürüleri görülmektedir. Hem derinlik seviyesi hem de yapısı ile her seviyede dalıcıya mağara dalışı yapma imkanı tanımaktadır.

Mavi Mağara Ziyaret Saatleri: Bölgeye özel tekne turları düzenlenmektedir. Ziyaret gün ve saat kısıtlaması yoktur.

Mavi Mağara Giriş Ücreti: Ücretsiz

Kaynak: "Mavi Mağara", Antalya Mağaraları, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (2012)