Bağ Salatası (Bağ Çorbası) - Antalya
Bağ Salatası (Bağ Çorbası) Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
- 5 adet domates
- 8-10 adet sivri biber
- 3 adet salatalık veya acur
- 1 kahve fincanı koruk veya limon suyu
- ½ demet taze nane
- 2-3 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar buz
Bağ Salatası (Bağ Çorbası) Nasıl Yapılır
- Domateslerin zar kabuklarını ayıklayınız. Parçalara bölüp karıştırıcı (blender)dan geçiriniz. Elde ettiğiniz domates suyunu çukur bir kap içine koyunuz.
- Aynı şekilde yıkanmış salatalıkları da kabuklarını soymadan karıştırıcıdan geçiriniz. Salatalık suyunu domates suyunun üzerine boca ediniz.
- Karıştırıcıdan, en son, sarımsak dişleri ile yıkanmış ve sapları ayıklanmış yeşil sivri biberleri geçiriniz. Biberleri domates – salatalık suyuna katınız.
- Ayrı bir kapta zeytinyağını, ekşiyi, tuzu ve kıyılmış naneyi çırpınız; domatesli karışıma aktarınız. Tüm malzemeyi karıştırınız.
- Hazırladığınız çorbayı servis kabına aktarınız. Üzerine buz parçaları koyup soğuk soğuk sofraya veriniz.
- Bağ salatası, kepçe ile kaselere dağıtılarak yanında kaşıkla servis edilir.
Notlar
- Taze nane yerine kuru nane kullanabilirsiniz.
- Karıştırıcı (blender) kullanmak istemiyorsanız domates ve salatalıkları ince ince rendeden geçirerek; yeşil biber ve sarımsağı havanda döverek de salatayı hazırlayabilirsiniz.
- Börek, makarna, pilav gibi susuz yemeklerin yanında servis edilmesi tavsiye edilir.
Kaynak: “Bağ Salatası (Çorbası)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 28.
Bağ Salatası (Çorbası)
Görsel Sahibi: Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11963
Eklenme Tarihi :
08 Ağustos 2019 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı