­ BAĞ SALATASI (BAĞ ÇORBASI) | Kültür Portalı

Bağ Salatası (Bağ Çorbası) - Antalya

• 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar buz

Bağ Salatası  (Bağ Çorbası) Nasıl Yapılır

1. Domateslerin zar kabuklarını ayıklayınız. Parçalara bölüp karıştırıcı (blender)dan geçiriniz. Elde ettiğiniz domates suyunu çukur bir kap içine koyunuz.
  2. Aynı şekilde yıkanmış salatalıkları da kabuklarını soymadan karıştırıcıdan geçiriniz. Salatalık suyunu domates suyunun üzerine boca ediniz.
  3. Karıştırıcıdan, en son, sarımsak dişleri ile yıkanmış ve sapları ayıklanmış yeşil sivri biberleri geçiriniz. Biberleri domates – salatalık suyuna katınız.
  4. Ayrı bir kapta zeytinyağını, ekşiyi, tuzu ve kıyılmış naneyi çırpınız; domatesli karışıma aktarınız. Tüm malzemeyi karıştırınız.
  5. Hazırladığınız çorbayı servis kabına aktarınız. Üzerine buz parçaları koyup soğuk soğuk sofraya veriniz.
  6. Bağ salatası, kepçe ile kaselere dağıtılarak yanında kaşıkla servis edilir.

Notlar

1. Taze nane yerine kuru nane kullanabilirsiniz.
  2. Karıştırıcı (blender) kullanmak istemiyorsanız domates ve salatalıkları ince ince rendeden geçirerek; yeşil biber ve sarımsağı havanda döverek de salatayı hazırlayabilirsiniz.
  3. Börek, makarna, pilav gibi susuz yemeklerin yanında servis edilmesi tavsiye edilir.

Kaynak: “Bağ Salatası (Çorbası)”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 28.

Görüntülenme Sayısı : 11094    Eklenme Tarihi : 08 Ağustos 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Şubat 2022 Salı