Tevek Aşı - Isparta
Tevek Aşı Malzemeleri Nelerdir
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika
- 1 adet orta boy yemek tabağı kurutulmuş asma yaprağı
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Yeterli miktarda su
Tevek Aşı Nasıl Yapılır
Kurutulmuş asma yaprakları elde parçalanarak, tencerede kaynamakta olan suya atılır ve 10-15 dakika kadar haşlanır. Bulgur ilave edilerek suyu çekilinceye kadar pişirilir. Bu arada ayrı bir tavada küp küp doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulduktan sonra salça eklenerek biraz daha kavrulmaya devam edilir. Hazırlanan soğanlı karışım pişmiş olan bulgurlu asma yapraklarının üzerine dökülür, karıştırdıktan sonra sıcak servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tevek Aşı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5003
Eklenme Tarihi :
19 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
11 Ağustos 2023 Cuma