­ PİŞİ | Kültür Portalı

Pişi - Ardahan

Pişi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • Maya
  • Tuz
  • Su

Pişi Nasıl Yapılır

Un, maya, tuz ve su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur bir süreliğine dinlenmeye bırakılır. Hamur mayalanınca, derince ve büyük bir tavanın yarısına kadar yağ doldurulur, bu yağ yüksek ateşte kızdırılır, hamur istenilen küçük dilimler halinde kesilip oklava ile yufkalar açılır, iyi pişmesi için yufkalar ortasından delinir. Kızgın yağda kızartılır. Servise hazırdır.

Kaynakça: Ardahan Kültür ve Turizm Müdürlüğü Web Sayfası

Görüntülenme Sayısı : 3141    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Şubat 2022 Salı