­ PAPARA | Kültür Portalı

Papara - Karaman

Papara Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g yağlı tulum peyniri
  • 150 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su

Papara Nasıl Yapılır

Yağlı tulum peynirini 5-6 saat önceden suya ıslatın. Tavada tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı çevirin. Salçayı koyup karıştırarak 3 bardak suyu dökün, tuzunu koyun, kaynamaya bırakın. Islanan peyniri kaynayan karışıma ekleyin. Diğer bir kaba kızartılmış ve doğranmış ekmekleri koyun. Ocaktan indirilen karışımı ekmeğin üzerine dökün. Tereyağı eritip, pul biber ilave edip üzerine dökün. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: (Fatma Keçeci) İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Karaman Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 4541    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2023 Çarşamba