­ MONCA (DOMATESLİ PATLICAN KIZARTMASI) | Kültür Portalı

Monca (Domatesli Patlıcan Kızartması) - Kilis

Monca Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg çekirdeksiz patlıcan
  • 5 domates
  • 2 kuru soğan
  • 2 yeşil veya kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı zeytinyağı (kızartma için)

Monca Nasıl Yapılır

Patlıcanlar soyulur. Boyuna 1 cm kalınlığında dilimlenir. Zeytin yağında kızartılır. Soğan veya biberler yıkanır, ayıklanır, küçük küçük doğranır. Domateslerin kabukları soyulur. Fındık büyüklüğünde doğranır. 1 kahve fincanı zeytinyağı çelik bir tencereye konur. Yağ ısınınca soğan ve biberler yağda sararıncaya kadar kavrulur. Domatesler ilave edilir. Kısık ateşle domatesler yumuşayıp suyu azalıncaya kadar pişirilir. Kızartılan patlıcanlar 2. parmak eninde doğranır. Domatese ilave edilir. Tuz eklenir. 1-2. taşım kaynatılır. Ateşten alınır. Üzerine karabiber serpilir. Afiyet Olsun.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

 

Görüntülenme Sayısı : 1085    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2023 Salı