­ ORTA MAHALLE CAMİ | Kültür Portalı

Orta Mahalle Cami - Artvin

Caminin herhangi bir kitabesi bulunmamakla birlikte, XVIII yüzyılın sonu veya XIX. yüzyılın başlarında inşa edilmiş olduğu tahmin edilmektedir. 1971 ve 1994-1995 yıllarında iki kez tamir görmüştür. 1994 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları halen devam etmektedir. Günümüzde yapı bazı eksikliklerle birlikte ibadete açık bulunmaktadır. Yapı Orta Mahalle, Cami Sokak'ta yer almaktadır. Caminin kuzeybatı köşesinde altı şadırvan üste geçici Kuran kursu olarak kullanılan betonarme bir yapı ile doğu yönünde haziresi bulunmaktadır. Altında bodrum katı bulunan cami, kareye yakın planlı olup, son cemaat yeri ve minaresi bulunmamaktadır. Minaresi bulunmayan yapı; kapı, pencere ve köşelerinde izlenen kesme taş dolgusu olamasa tamamıyla yeni inşa edilmiş bir görünüm vermektedir. Süsleme açısından oldukça sadedir.

Artvin Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi