­ FINDIK | Kültür Portalı

Fındık - Artvin

Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık yemek kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir. Kansızlığa iyi gelir, vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık yemeleri çok faydalıdır. Cinsel gücü arttırır, varislere iyi gelir. Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır. Ayrıca, cildi güzelleştirdiği bilinmektedir. En önemli özelliği ise kansızlığa çok iyi gelmesidir 25 e yakın fındık çeşidi vardır. Dünyanın en büyük fındık üretimin de ilk sıradayız. İlimizde en çok Arhavi ve Borçka İlçelerin de yetiştirilmektedir.Kolaylıkla bulabileceğiniz fındığı bir çok marketlerde temin edebilirsiniz. Gerekli bilgileri Artvin ilinin Arhavi İlçesi Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden ulaşabilirsiniz