­ HİSARKÖY | Kültür Portalı

Hisarköy - Balıkesir

İlçe merkezine 23 kilometre mesafede bulunan Hisarköy'ün etrafı antik kalıntılarla kaplıdır. Köy içinde Tonozlu köprü ve tüneller, postamentler, tiyatro ve yazılar dikkate alındığında buranın, Roma Devri'nde mühim bir kaplıca merkezi olduğuna işaret eder. Yıllarca yabancı arkeologların ilgisini çeken ve araştırmalarına konu olan Hisarköy hakkında en kapsamlı çalışmayı 1979 yılında Alman arkeolog Elmar Schwerthein yapmıştır. Roma Dönemi'ne ait bir çok kalıntının bulunduğu Hisarköy, ülkemizin vitrine edilmemiş ilginç turistik yerlerindendir. Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'ne bağlı Hisarköy' de bulunan bu kaplıca suyunun en

Hisar veya Asar, kelime olarak Arapça kökenli birer kelime olup anlamı ‘eserler veya kale’ manasındadır. Kaynak suları, fluorürlü sodyum ve bikarbonat içeren bileşime sahiptir. Kadın hastalıkları başta olmak üzere; romatizmal hastalıklar, kronik bel ağrısı, inme, nevraljiler, ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrası dönem, banyo uygulamalarında cilt üzerinde de olumlu etkiler göstermektedir. Astım, kronik bronşit, alerjik üst solunum yolları hastalıkları gibi durumlarda ekspektoran ve spazmolitik etkileri nedeniyle kullanımı mümkündür.

Kaynak: Balıkesir İl Kültür ve Turizm müdürlüğü web sitesinden, http://www.balikesirkulturturizm.gov.tr/TR,65920/dogal-guzellikler-ve-mesire-yerleri.html, adresinden 03.07.2014 tarihinde alınmıştır.

Balıkesir Gezilecek Yerler

Antik Kent
Doğa-Kültür Turizmi
Bigadiç ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Hisarköy' e karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir.
Balıkesir - Bigadiç-Hisarköy

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11386    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 17 Ağustos 2021 Salı