­ İÇ KATMASI | Kültür Portalı

İç Katması - Kilis

• 1 çay bardağı koruk suyu (1 çorba kaşığı sumak suyu yada 1 limon)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

İç Katması Nasıl Yapılır

İnce bulgur bir tepsiye konur. Bir soğan küçük küçük doğranır.  Simite soğan, domates ve biber salçası, tuz ilave edilir. Azar azar soğuk su alınarak simit yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25-30 dakika) yoğrulur (istenirse simit ıslatılarak et makin ası ile iki kez çekilerek kolayca hazırlanabilir.) Zeytinyağı ısıtılır. İnce ince doğranmış bir soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Köfteye ilave edilerek karıştırılır. Koruk suyu veya nar ekşisi de konur. Ezilmiş yoğurt kıvamına gelinceye kadar soğuk su ilave edilir.  Hazırlanan iç tabaklara konarak üzeri toz biberle süslenir. Haşlanmış lahana, asma yaprağı yada turşu ile servis yapılır.

NOT: Yağlı köfteye yağ ilave edildikten sonra koza şeklinde sıkımlanarak tabaklara dizilir. Üzerine maydanoz serpilerek köfte şeklinde de yenebilir. Ayırıca yaz aylarında salçalarla birlikte 2 adet domates ilave edilebilir.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 461    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Aralık 2023 Çarşamba