­ SEBEN KAYA EVLERİ | Kültür Portalı

Seben Kaya Evleri - Bolu

Bolu'nun Seben İlçesi'nde, birbirine yakın aralıklara, kayalara oyularak yapılmış çok sayıda evden oluşan yerleşim yerleri mevcuttur. Bunlardan en önemlileri Alpagut Köyü, Muslar Mahallesi, Çeltikdere, Karca, Solaklar ve Kaşbıyıklar köylerinde bulunmaktadır. Kaya evlerinden oluşan yerleşim yerinde, kırmızı boyalı haç işaretlerine rastlanması; bazı evlerde şapel, rölik çukuru gibi uygulamalara yer verilmesi; Seben Kaya Evlerinin Erken Hıristiyanlık Dönemi'nden, Orta Bizans Dönemi'ne kadar kullanılmış olabileceğini akla getirmektedir. Solaklar Kaya Evleri bölgesinde Seben Belediye Başkanlığı tarafından işletilen dağ evi tipi konaklama tesisleri ve lokanta bulunmaktadır.

Kaynak: Bolu Kültür ve Turizm Rehberi, 2010, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü.

Bolu Gezilecek Yerler

Mağara
Seben ilçesi Solaklar ve Muslar köyleri.
Seben - Bolu

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 21793    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Mart 2021 Cuma