­ HOCA MUSLİHİDDİN CAMİ / MİNARE CAMİİ | Kültür Portalı

Hoca Muslihiddin Cami / Minare Camii - Bursa

Çelebi Sultan Mehmet zamanında, Hoca Muslihiddin tarafından 1493 yılında yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Cami; 7.67 x 8.10 metre iç ölçülerinde olup, beş metre derinliğinde bir son cemaat yeri bulunmaktadır. Doğu yönünde yer alan pencerenin sivri kemeri iki tuğla, bir taş dizisi ile örülmüş ve tuğladan kuş gagası, zencirek motifi ile çerçevelenmiştir. Pencere alınlıklarına taş ve tuğlalarla baklava motifi işlenmiştir. Son cemaat yeri, asıl ibadet mekanından daha aşağı seviyede, ahşap tavanlı ve üzeri çatı ile örtülüdür. Prizmatik üçgenler üzerine oturan ana mekan kubbesi, dıştan sekizgen kasnaklıdır. Minareye caminin doğu köşesinden çıkılmaktadır. Kubbe hizasına kadar yükselen kesme taş tuğla örgülü kaide sekizgen olup, yapıya bitişik durumdadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
İbrahim Paşa Sokağı ile Kız Lisesi Sokağı'nın kesiştikleri köşede bulunmaktadır. Şehir merkezinden Tahtakale Meydanı'ndan yürüyerek ulaşım sağlanabilir.
İbrahim Paşa Sokak Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 5566    Eklenme Tarihi : 07 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba