­ GELEMİÇ KÖYÜ MAĞARASI | Kültür Portalı

Gelemiç Köyü Mağarası - Bursa

Kocasu (Atranos) Nehri'nin Keles İlçesi sınırları içerisinde aktığı kayalık ve çok sert bir vadiye Kayalıdere Kanyonu denilmektedir. Burası Kocakovacık Köyü altlarından başlayarak Gelemiç Köyü arazisine kadar uzanır. Burası karşıdan çok sert ve içerisine girilemez bir kanyon şeklinde görünse de içerisine girildiğinde gelen ziyaretçileri büyüler. Bu sert kanyonun her iki yakası heybetli kayalardan oluşur. Tam ortasından akan Kocasu Nehri boyunca çok keyif alınarak yürünecek bir yol güzergahı bulunmaktadır. Nehir boyunca yapılacak bir yürüyüşten sonra sola doğru yaklaşık 30 dakikalık bir tırmanış ile Gavurini Mağarası'na ulaşılır.

Gavurini Mağarası içerisinde sarkıt ve dikitlerin oluştuğu 3 ana bölüm ve bunları birleştiren bir galeriden oluşmuştur. Mağara içerisinde bulunan iki ana bölümde oluşmuş heybetli sarkıt ve dikitler meraklı ziyaretçileri için keyifli fotoğraf imkanı sunar. Mağara girişinde bulunan ana giriş bölümü Bizans Dönemi'nde ön kısmı bir duvar ile kapatılmış ve bir yerleşime dönüştürülmüştür. Bu bölümde zamanında bir sarnıçta görülmektedir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Mağara
.
Gelemiç Köyü Keles/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9309    Eklenme Tarihi : 04 Nisan 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Kasım 2021 Cuma