­ ETENNA | Kültür Portalı

Etenna - Antalya

Etenna Antik Kenti, Antalya İli,  Manavgat İlçesi, Sırtköy Mahallesi’nde yer almaktadır. Manavgat'tan 31 kilometre uzakta, denizden 900 metre yüksekte kurulu Etenna Antik Kenti’nde, çam ormanları arasında bulunan antik kalıntıların içinde ilk dikkati çeken, kenti çevreleyen şehir surlarıdır. Pamfilya özelliğinden ziyade, kalıntılar diğer kıyı antik kentlerine göre bir Pisidya Kenti özelliği taşımaktadır. Bu akropol kent, yöre halkınca "Dede Kalesi" olarak isimlendirilmiştir. Hereon,  bazilika, agora, kilise, hamam, kaya mezarları ve sarnıçlar kentin önemli kalıntılarıdır. Kentin tarihi hakkında pek fazla bilgi olmamasına rağmen çevredeki diğer akropol kentler ile aynı tarih ve kaderi paylaştığı sanılmaktadır. Etenna, Selge'den sonra sikke basan Pisidya kentidir. Etenna Antik Kenti ve çevresinde doğa yürüyüşü yapılabilir.

Kaynak: “Etenna”, Side Müzesi Müdürlüğü Arşivi, 2018

Antalya Gezilecek Yerler

Antik Kent
Doğa-Kültür Turizmi
Manavgat ilçe merkezinden Sırtköy Mahallesi'ne özel araçlarla ulaşılabilir.
Sırtköy Mahallesi - Manavgat / ANTALYA
+90 (242)-753-10-06
sidemuze@gmail.com

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8452    Eklenme Tarihi : 24 Ocak 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Ocak 2022 Pazartesi