­ MAYOR SİNAGOGU | Kültür Portalı

Mayor Sinagogu - Bursa

15. yüzyılda İspanya’nın Mayorka Adası’ndan Osmanlı Devleti'ne sığınan Seferad Yahudileri tarafından inşa edilmiştir. Sinagoga terk ettikleri adanın anısına Mayor adı verilmiştir. Sakarya Caddesi üzerinde bulunan sinagog, dörtgen planlı olup renkli kalem işleri ile bezenmiştir. 1975 yılına kadar ibadete açık bulunan Mayor Sinagog’u, 2004 yılında restore edilerek kültür merkezi olarak hizmet vermeye başlamıştır. İbadet; kış aylarında, daha küçük olduğu için ısınması daha kolay olan Mayor Sinagogu’nda, yaz aylarında ise Geruş Sinagogu’nda yapılıyordu. Tamir ve restorasyon işlemlerine 1998 yılında başlanan sinagog, 2001 yılında ibadete açılmıştır. Mayor Sinagogu'nun etkinliklerinden ve ölü yıkama bölümü halihazırda kullanılmaktadır. 2004 yılından itibaren kültür merkezi olarak hizmet vermektedir.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Sinagog
İnanç Turizmi
Bursa merkezden Altıparmak Caddesi'nden Sakarya Caddesine geçilerek ulaşılabilir.
Sakarya Caddesi Osmangazi/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 9849    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Eylül 2021 Çarşamba