­ SOMUNCU BABA CAMİ | Kültür Portalı

Somuncu Baba Cami - Bursa

Yıldırım Bayezid Dönemi'nde, Şeyh Hamid adına, Başcı Hacı Sevindik tarafından yaptırılmıştır. Ana hatları ile dikdörtgen planı olan cami; iç ölçüleri 5.70 x 5.70 metre olan tek kubbeli kare bir alanla, kuzey yönünde buna eklenen 3.00 x 5.70 metre iç ölçülerinde bir son cemaat yerinden oluşmaktadır. Son cemaat yerinin üstü tonozla örtülüdür. Kalkan duvarlı camilerdendir. Bursa kemerli bir kapı ile asıl ibadet alanına girilmektedir. Beden duvarları düzgün moloz taş ve iki sıra tuğla örgülü yatay düzende üçer sıralı tuğla hatıllarla takviye edilmiştir. Sekizgen kaideli tuğla-taş almaşıklı minare, tuğla gövdeli ve sivri külahlıdır. Caminin içine yeni çiniler döşenmiştir. 1955-1971 yıllarında aslına uygun olarak onarılmıştır. Doğusunda mezarlar vardır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler