­ YILDIRIM HAMAMI | Kültür Portalı

Yıldırım Hamamı - Bursa

Yıldırım Bayezid tarafından XIV. yüzyılda medrese ve imareti ile beraber yaptırılmıştır. Küçük ve tek olan hamamın soyunmalık bölümü 8.30 metre çapında bir kubbe ile örtülüdür. Sağ taraftaki kapıların birinden ılıklık bölümüne, diğerinden tuvalete geçilmektedir. Kare planlı ılıklık bölümü yaklaşık 4 metre çapında bir kubbe ile örtülüdür. Sıcaklık bölümü ise üzeri kubbe ile örtülü bir mekan ile bir eyvan ve bunlara açılan bir halvetten oluşmaktadır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Gezilecek Yerler

Hamam
Termal Turizmi
Yıldırım Bayezıd Camisi'nin batısında, eğimli bir arazi üzerinde bulunan hamama; Yıldırım Mahallesi güzergahına gitmekte olan otobüslerle Eğitim Caddesi tarafından veya Yıldırım Caddesi tarafından çıkılabilir.
Yıldırım Mahallesi Yıldırım Caddesi Yıldırım/BURSA

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 10506    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 29 Kasım 2021 Pazartesi