Tahinli Pide - Bursa
Osmanlı Saray mutfağından günümüze yansıyan tahinli pide yaygın olarak tüketilmektedir. Bursa’da tahinli pide üretimi yapan pide fırınları bulunmaktadır.
Tahinli Pide Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 yumurta
- 100 gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaş maya
- 300 g un
Harç İçin
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
Tahinli Pide Nasıl Yapılır
Maya bir su bardağı soğuk suda eritilerek mayasının gelmesi beklenir. Yumurtaların sarısı üzerine sürmek için ayrılır, yumurtanın beyaz kısmı şeker ve yağ karıştırılır un yavaşça bu karışıma ilave edilir. Yumuşak bir hamur elde edilerek üzeri kapatılır mayasının gelmesi beklenir. Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak oklava ile inceltilir. Açılar hamurların kenarları yarım santim içe kıvrılarak tepsiye dizilir. Tepside bir süre daha hamurun mayasının gelmesi beklenir, kenarlarına yumurta sarısı sürülür. Tahine şeker ve su eklendikten sonra hamurun ortasına yerleştirilerek orta ısıdaki fırında pidelerin üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bursa Geleneksel Mutfak
Tahinli Pide
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü / Z. KONDAKÇI
Tahinli Pide
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
18643
Eklenme Tarihi :
28 Ocak 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Haziran 2022 Çarşamba