­ HÜYÜK YERALTI ŞEHRİ | Kültür Portalı

Hüyük Yeraltı Şehri - Çankırı

Hüyük Yeraltı Şehri İl merkezine 55, Orta ilçesine 11 kilometre mesafede yer alan Hüyük Köyü'nde bulunmaktadır. MS 3 - 5. yüzyıllarda yapıldığı ve kullanıldığı tahmin edilen yer altı şehri 2005 yılında tespit ve tescil edilmiştir. 2006 ve 2008 yıllarında Çankırı Müzesi müdürlüğünce gerçekleştirilen temizlik çalışmalarıyla; küçük kilisesi, keşiş odaları, sarnıcı ve diğer hayat alanlarıyla komplike bir yapı arz eden çok katlı  kültür varlığı tamamen açığa çıkartılmıştır.

Çankırı Gezilecek Yerler

Ören Yeri
Kültür Turizmi
Hüyük Köyünün Güneybatısında ve köye yaklaşık 200 metre mesafede bulunan Höyük Tepesi olarak anılan mevkide bulunmaktadır.
Hüyük Köyü, Höyük Mevkii, Orta/ÇANKIRI

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 16727    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Haziran 2021 Salı