Yumurta Tatlısı - Çankırı
Malzemeler: 12 yumurta, yemek kaşığı un ve 1 fiske tuz.
Şerbeti için: 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su.
Tarifi:
1- Yumurtanın akı ve sarısı birbirinden ayrılır. Yumurta akları, kar haline gelinceye kadar çırpılır (Tencere ters çevrildiğinde karışımın dökülmemesi gerekir).
2- Yumurta sarıları içerisine bir fiske tuz konularak biraz çırpıldıktan sonra yumurta akının içerisine katılıp iyice karıştırılır, ardından un konularak iyice yedirilir.
3- Tereyağı veya margarin ile yağlanan tepsinin içine karışım dökülerek önceden ısıtılmış fırına sürülür.
4- Fırında hiç açılmadan 170 ºC’de 45 dakika pişirilir.
Yumurta Tatlısı
Görsel Sahibi: Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yumurta Tatlısı
Görsel Sahibi: Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3687
Eklenme Tarihi :
27 Nisan 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
31 Ocak 2019 Perşembe