Kilis Kurabiyesi - Kilis
Kilis Kurabiyesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg vita yağı
- 1,5 kg toz şeker
- 1 kg sıfır ince irmik
- 1,5 kg un
Kilis Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Yağ geniş bir tepside ezilir. Şeker eklenerek yağ eritilir. Sonra irmik katılarak yoğrulur. En son un katılarak yoğrulur ve katılaştırılır. Köfte sıkılır gibi parçalar koparılıp, kalın olarak yuvarlanır. İki ucu yan yana getirilip bir ucun üstüne bütün veya yarım olarak Antep fıstığı gömülür. Soğuğa yakın fırında beyaz renkte pişirilir. Soğuyunca tepsiden alınır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
KİLİS KURABİYESİ
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1967
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Aralık 2023 Salı