­ AYDOĞDU MAHALLESİ CAMİİ | Kültür Portalı

Aydoğdu Mahallesi Camii - Denizli

Cami ahşap hatıllı, moloz taş duvarlı olarak yapılmıştır. Kare planlı, altı ahşap direkle dışa açılan son cemaat yeri mevcuttur. Cami içte de altı ahşap direkle sahınlara ayrılmıştır. Caminin iç duvarları ve son cemaat yeri duvarları stilize bitki, cami, perde motifleri ve madalyonlar içinde eski yazılarla süslenmiştir. Caminin kapısı yalancı kündekari tekniği ile yapılmış, oldukça sağlam olarak günümüze gelebilmiştir. Kapının üzerinde bulunan, kitabesi olması muhtemel yazı sıvanmış, ancak okunabilen kısmında; “Sahibil hayratı Abaslı Süleyman oğlu” yazmaktadır. Zamanla cami, üst katta kadınlar mahfilinin hizasından ahşap hatıllarla ikiye bölünmüş ve üst kısım kullanılmamaya başlamıştır. Duvar süslemeleri ve planı açısından önemli olan cami, bir yangın geçirmiştir.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Denizli Gezilecek Yerler

İnanç Turizmi
Denizli-Muğla Karayolu takip edilerek Tavas İlçesi'ne gelinir. Tavas geçildikten 2 kilometre sonra güneybatı yönde ayrılan yol takip edilerek yaklaşık 13 kilometre devam edilerek Pınarlar Mahallesi geçildikten sonra Aydoğdu (Köyü) Mahallesi'ne gelinir. Tavas İlçesi'nden minibüs ile ulaşımı mevcuttur.
Aydoğdu (Köyü) Mahallesi / Tavas İlçesi / DENİZLİ

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 6558    Eklenme Tarihi : 06 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2022 Pazartesi