­ DENİZLİ GÖZLER KEKİK-LAVANTA-ADAÇAYI BAHÇELERİ | Kültür Portalı

Denizli Gözler Kekik-Lavanta-Adaçayı Bahçeleri - Denizli

Türkiye’deki ve dünyadaki kekik üretimin büyük bir kısmı Pamukkale Gözler Mahallesi'nde üretilmektedir. Kekiğin yanı sıra adaçayı ve lavanta yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yaz aylarında renkli görüntüler sunan lavanta bahçeleri ziyarete açıktır.

Lavanta bahçeleri görsel olarak cazibe merkezleri oluştururken, lavanta uçucu yağı, en fazla kozmetik ve parfüm sanayinde kullanılmaktadır. Bunun yanında güzel kokusu nedeniyle sabun ve diğer endüstri kollarında, ağrı kesici, sakinleştirici, uykusuzluk giderici özellikleriyle de ilaç sanayinde ve aromaterapide kullanılmaktadır. Lavanta çiçekleri sedatif etkisinden dolayı çay şeklinde de kullanılmaktadır.

Lavanta bahçelerine giriş ücretsizdir. Kahvaltı, odun ateşinde gözleme, sıcak ve soğuk içecekler mevcuttur. Doğal ürünler reyonundan dilerseniz kekik balı, taze kekik, lavantadan yapılan sabun, parfüm, duş jeli, krem gibi pek çok doğal ve faydalı ürünleri satın alabilirsiniz.

Denizli gezilecek yerler

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Park
Doğa Turizmi
Özel araçlarla ve Denizli Otogardan Gözler minibüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir. Denizli şehir merkezine 50 km, Pamukkale-Hierapolis Ören Yeri'ne 30 km mesafededir.
Gözler Mahallesi Pamukkale/DENİZLİ