­ BAKLA TARATOR | Kültür Portalı

BAKLA TARATOR - Denizli

MALZEMELER : • 500 gr bakla • 500 gr süzme yoğurt • 1 tane büyük soğan • Yarım bağ dereotu • Yarım bağ maydanoz • 3 diş sarımsak • 1 tatlı kaşığı tuz • 2 çorba kaşığı salça • 1 çorba kaşığı kırmızıbiber

 

HAZIRLANIŞI : Bakla temizlenir, yıkanır ve doğranır. Bir tencerede tuzlu suda haşlanır. Piştikten sonra süzülür. Boş bir kaba alınır. Ayrı bir tavada yağ kızdırılır, soğanlar doğranıp içine atılır ve kavrulur. Kavrulan soğanın içine salça ve kırmızıbiber koyulur. Ocağın altı kapatılır, içine maydanoz ve dereotu koyulur. Bir tabakta yoğurt sarımsakla birlikte ezilir. Tavada kavrulan soğan, salça karışımı ile birleştirilir. En son yoğurtlu salçalı bu karışım sosu baklanın üzerine dökülür. SERVİS: Ilık olarak servis yapılır. Tarif: Raziye KURTULDU Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2434    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 01 Kasım 2017 Çarşamba