Dene Hasudası - Amasya
Dene Hasudası Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su ardağı pekmez
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Dene Hasudası Nasıl Yapılır
Nişasta su ve pekmez kaba kıvamda bulamaç haline getirilir. Tereyağı bakır tavada kızdırılır. Üzerine bulamaç ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır. Tane tane oluncaya kadar işlem devam edilebilir. Üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır. Ilık olarak servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Dene hasudası
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8613
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı