­ KAÇAMAK | Kültür Portalı

Kaçamak - Denizli

• Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Kaynamış kırmızı biberle harlanmış mısır unu

Kaçamak Nasıl Yapılır

Su bir tencerede kaynatılır, içine tuz konur. Kaynayan tuzlu suyun ortasına mısır unu dağıtılmadan dökülür. Karıştırılmadan kaşıkla dökülen mısır ununun iki üç yerinden delik açılır hava alması sağlanır. 10 dakika pişirilir. Karıştırılarak helva kıvamına gelince ocaktan alınır. Özel karıştırıcı (beleğa) ile karıştırılır ve tekrar ocağa konur. Karışımın birkaç yerinden puflam olunca tekrar ocaktan alınır ve karıştırılır. Bu işlem birkaç kez tekrarlanır. Servis için karışım tepsi içine dökülür. Tavuk bir tencerede haşlanır, çorba için hazır hale getirilir. Soğanlar ince bir şekilde kıyılır. Sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Toz kırmızıbiber eklenir ve suyu eklenir. Ayrı bir yerde mısır unu soğuk su ile karıştırılır. Bu karışım yavaş yavaş çorba suyuna ilave edilir. Sürekli karıştırılarak çorbanın kaynaması beklenir. Hazırlanan hamurun ortası açılır ve çorba bu çukura döküldükten sonra kaçamak, çorbaya batırılıp, çıkarılmış ve hamurun üzerine konmuş olan haşlanmış tavuk butları ile tamamlanır. Sıcak olarak servis yapılır.

Denizli Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5041    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2022 Perşembe