­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Denizli

Keşkek Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg aşurelik buğday
  • ½ paket margarin
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 1.250 g parça et
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 4 litre su
  • Baharat
  • Salça

Keşkek Nasıl Yapılır

1kg buğday ayıklanıp, yıkanır. İçine bir bardak nohut katılır ve ılık su ile ıslatılır. 4 saat bekletilir. Daha sonra toprak çömleğin içine boşaltılır. Üzerine tuz, bir çorba kaşığı margarin, yarım bardak sıvı yağ ve parça et ilave edilir. Çömleğin ağzına 2 parmak kalana kadar su doldurulur. Akşamdan fırına verilir. Sabah fırından alınıp, tahta kaşık ile karıştırılır. Üzerine yağ kızdırılır, salça ve baharat ilave edilip sos hazırlanır. Sıcak olarak kiremit tabaklarda sunulur.

Tarif: Sevim BERÇİN Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 5049    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2022 Perşembe