Loğusa Şerbeti Malzemeleri Nelerdir
4 Kişilik - Hazırlama Süresi: 10 dakika
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Arzuya göre; gül suyu, karanfil, tarçın ve gıda boyası
Loğusa Şerbeti Nasıl Yapılır
Bir tencere içerisine su ve şeker katılarak karıştırılır. Ateş üzerinde 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra, normal boyuttaki cam bardaklar içerisine doldurulup, çay tabağı kullanmadan tepsiye konularak gelen konuklara ikram edilir. Şerbet sadece su ve şekerden yapılabildiği gibi, aynı zamanda içerisine gül suyu, karanfil, tarçın ve gıda boyası (gül rengi olacak şekilde) da katılabilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü