­ MENEVİŞ YOĞURTLAMASI | Kültür Portalı

Meneviş Yoğurtlaması - Denizli

• 1 bağ dereotu
  • Tereyağı
  • Pul biber

Meneviş Yoğurtlaması Nasıl Yapılır

Meneviş ve asma yaprağı ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür ve doğranır. Pırasa ve dereotu ince ince doğranır, tereyağında kavrulur. Üzerine bulgur eklenip, kavurmaya devam edilir. Daha sonra meneviş ve asma yaprağı da eklenip biraz daha kavrulur. Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek, içine pul biber konur ve kızartılarak servis tabağına alınan yemeğin üzerine gezdirilir. Sıvı yağda kurutulmuş biber kızartılarak üzeri süslenir. Soğuk olarak servis yapılır.

Tarif: Leyla KUYLUK Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 6381    Eklenme Tarihi : 23 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2022 Perşembe