­ EZMELİ KEBAP | Kültür Portalı

Ezmeli Kebap - Kilis

• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7-8 dal maydanoz

Ezmeli Kebap Nasıl Yapılır

Kıymanın içerisine karabiber, tuz, kırmızı biber konur. Bir iki dakika yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak Adana kebap gibi şişlere takılır. Mangalda kömür ateşinde pişirilir. (Bir tarafı pişince sarsmadan öbür tarafı çevrilir.) Domatesler ve biberler ortalarından şişe takılarak kömür ateşinde pişirilir. Pişen domates ve biberlerin kabukaları soyulur. Küçük küçük doğranır. Soğan ince ince doğaranır. Domates, biber ve soğan karıştırılır. Tuz ilave edilir. Ezme hazırlanır. Servis tabağında ezme yayılır. Önceden pişirilen etler 2 cm boyunda koparılarakezmenin üzerine dizilir. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Servis yapılır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 1009    Eklenme Tarihi : 15 Kasım 2023 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Aralık 2023 Perşembe