­ PATLICAN KEBABI | Kültür Portalı

Patlıcan Kebabı - Denizli

MALZEMELER: • 1 kg. patlıcan • 3 adet domates • 3 adet biber • 2 adet soğan • 1 kg. kuşbaşı et • 1 bardak sıvı yağ • Tereyağı • Tuz, karabiber

 

HAZIRLANIŞI: Bir tencerede kuşbaşı et tereyağı ile kavrulur, salça ilave edilip pişirilir. Patlıcanlar soyulur ve dilimlenerek kızartılır. Kızaran patlıcanlar bir tepsiye döşenir. Pişen etler patlıcanın üzerine dökülür. Üzeri yeşilbiber ve domatesle süslenir. Tuz ve karabiber ekilir ve fırında pişirilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Neriman AKYÜZ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 2031    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2017 Cuma