­ ÇAKALLI MENEMENİ | Kültür Portalı

Çakallı Menemeni - Samsun

Tereyağı : 250gr Yeşil Biber: 15 gr Domates: 600 gr. Pastırma: 10 gr. Kaşar Peyniri: 100 gr. Yumurta : 8 adet Yapılışı: Tereyağında biber öldürülür, Domates konularak ezerek pişirilir. 10 gr. pastırma ve 100 gr. kaşar atılarak iyice eriyene kadar pişirilir. Çırpılan yumurtalar ilave edilerek yumurtalar isteğer göre (az veya çok) pişirilir. Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan yörenin özel bir lezzetidir. Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir. Kaynak: Turgut CANBOLAT (Samsun Yemekleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını)
Görüntülenme Sayısı : 2579    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 15 Haziran 2017 Perşembe