­ ÇAKALLI MENEMENİ | Kültür Portalı

Çakallı Menemeni - Samsun

Çakallı Menemeni İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  •  250 gr tereyağı
  •  15 gr yeşilbiber
  • 600 gr domates
  • 10 gr pastırma
  • 100 gr kaşar peyniri
  •  8 adet yumurta

Çakallı Menemeni Nasıl Hazırlanır?

Tereyağında biber öldürülür, domates konularak ezerek pişirilir. 10 gr pastırma ve 100 gr kaşar atılarak iyice eriyene kadar pişirilir. Çırpılan yumurtalar ilave edilerek yumurtalar isteğer göre (az veya çok) pişirilir.

Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan yörenin özel bir lezzetidir. Çakallı'da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir.

Kaynak: Turgut CANBOLAT (Samsun Yemekleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını)

Görüntülenme Sayısı : 3595    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 30 Mayıs 2019 Perşembe